Mark Leijten
van http
04/30/2024
3 min
0

De basis van een succesvol online PT bedrijf die werkt

04/30/2024
3 min
0

De basis van een succesvol online PT bedrijf: Eenvoudige SEO strategieën voor (beginnende) personal trainers

Als toekomstige personal trainer is het begrijpen van digitale marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) van groot belang. Ongeveer 90% van de mensen begint hun zoektocht naar personal trainers online, wat betekent dat het hebben van een goede website en online aanwezigheid onmisbaar is. Een goede lokale SEO-strategie (zoekmachineoptimalisatie) helpt je om zichtbaar te zijn en om potentiële klanten in jouw omgeving aan te trekken. Hier zijn tien essentiële tips om je online aanwezigheid te versterken.

1. Optimaliseer je website
Een website die snel laadt en makkelijk te gebruiken is, zorgt voor een betere gebruikerservaring. Een onderzoek van Google toont aan dat de kans op conversie met 32% daalt als een website langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden. Optimaliseer je website voor snelheid en zorg ervoor dat alle relevante informatie direct zichtbaar is.

2. Gebruik lokale zoekwoorden
 Lokale zoekwoorden zijn specifieke zoektermen, zoals 'personal trainer [jouw stad]', die gebruikers helpen om jou te vinden. Uit onderzoek blijkt dat 46% van alle Google-zoekopdrachten lokale informatie bevat.

3. Google mijn bedrijf
 Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool waarmee je jouw bedrijfsvermelding in Google Search en Maps kunt beheren. Bedrijven met een volledig ingevuld profiel krijgen 70% meer kans op lokale zoekresultaten.

4. Schrijf lokale content
 Het creëren van inhoud die relevant is voor je lokale publiek, zoals blogs over evenementen en gezondheidstips, helpt je om een band op te bouwen met je publiek en je online zichtbaarheid te verbeteren.

5. Creëer lokale backlinks
 Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Deze verhogen de autoriteit van je website. Volgens Backlinko hebben websites met meer backlinks een betere positie in zoekresultaten.

6. Optimaliseer voor mobiele gebruikers
 Steeds meer mensen zoeken via hun smartphone. Meer dan 50% van de zoekopdrachten worden gedaan via mobiele apparaten. Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor mobiele gebruikers door responsive design toe te passen, wat betekent dat de website automatisch schaalt naar het apparaat waarop het wordt bekeken.

7. Implementeer structured data markup
 Structured data markup is een code die zoekmachines helpt om je website beter te begrijpen. Door bijvoorbeeld klantbeoordelingen of locatiegegevens op een specifieke manier te structureren, kun je de kans vergroten dat je site wordt getoond in uitgebreide zoekresultaten, zoals met sterrenbeoordelingen of bedrijfsinformatie.

8. Verbeter de laadsnelheid van je website
 Optimaliseer afbeeldingen en minimaliseer de laadtijd van je website. Een snelle website verlaagt het bouncepercentage (de kans dat bezoekers meteen wegklikken) en verbetert je positie in zoekresultaten.

9. Gebruik sociale media
 Sociale media kunnen je helpen om een breder publiek te bereiken en interactie te bevorderen. Gebruik relevante hashtags en deel regelmatig updates om je online aanwezigheid te versterken.

10. Monitor jresultaten
 Met tools zoals Google Analytics kun je de prestaties van je website meten en je SEO-strategie waar nodig aanpassen. Dit helpt je om je SEO-aanpak voortdurend te verbeteren en je online aanwezigheid te versterken.

Het opbouwen van een sterke online aanwezigheid is cruciaal voor de groei van je personal training bedrijf. Door deze SEO-tips te volgen en regelmatig je strategie aan te passen, kun je je zichtbaarheid vergroten, meer lokale klanten aantrekken en jezelf onderscheiden in een competitieve markt. Blijf leren en verbeteren om ervoor te zorgen dat jouw online aanwezigheid blijft groeien, net als jouw carrière als personal trainer.

Leuk deze blogpost.....maar snap er eigenlijk nog steeds niets van en waar moet ik beginnen? Als je denkt: "Mark, Dit is allemaal abracadabra voor mij," dan begrijp ik dat volledig. SEO en websitebeheer kunnen ingewikkeld lijken als je nog niet vertrouwd bent met de basisprincipes.

Als je liever niet zelf in deze complexe materie duikt, is het een slim idee om de optimalisatie van je website uit te besteden. Dit bespaart je niet alleen een boel stress en verspilde tijd, maar laat je ook toe om je te concentreren op wat je het liefste doet: mensen helpen om gezonder en fitter te worden.

Voelt dit toch wat overweldigend? Geen zorgen, ik bied een gratis adviesgesprek aan waar we samen de beste strategieën kunnen bespreken om jouw Google ranking te verbeteren. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten, en je kunt het inplannen wanneer het jou uitkomt. Geïnteresseerd? Boek dan je gratis consult op een moment dat het jou past!

 

Bronnen:

  1. Google PageSpeed Insights
  2. Search Engine Journal - Local SEO
  3. Google Mijn Bedrijf
  4. Moz - Content Marketing
  5. Backlinko - SEO Guide
  6. Statista - Mobile Internet Usage
  7. Search Engine Land - Structured Data
  8. HubSpot - Social Media
  9. Google Analytics Academy

Reacties
Categorieën